2020-07-20 09:18:17• hírek • Szatmár.ro

Kisbakancs-túra Büdössáron

Harmadik Kisbakancs-túráját szervezte idén az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezete július 19-én vasárnap. Az alábbiakban Márk-Nagy Ágota beszámolóját olvashatják.

Enyhe esős vasárnap lévén végül a 9 gyerekből, 6 felnőttből és 3 saját kutyából, majd még két kóbor kölyökkutyából álló csapat végül a kőszegremetei szőlőhegy helyett a Büdössár völgyét választotta, ahol a lombos bükkerdő védelmet nyújtott a szitáló eső elől.

A vizes idő kedvezett a gombaszedőknek, tinóru, rókagomba, keserűgomba is került a kosárba. Az erdei séta eközben bő 9 kilométeresre (200m+ szintemelkedéssel) sikeredett a Kőhát gerinc irányába.

A kirándulás ideje alatt szervezők természetismereti játékokkal próbálták fejleszteni a gyerekek természet iránti fogékonyságát, de a lelkes szülők is csatlakoztak a játékokhoz, gyűjtögetéshez, megfigyelésekhez.

A résztvevőknek a kirándulás végén egy olyan megfigyelésüket kellett megosztaniuk a egymással, amit csak ők vettek észre a természetben. Ily módon került a középpontba két kis fenyőtestvér, egy pók, amelyik épp egy fehér valamit evett, egy korallgomba, a vizes moha simogatása a köveken, a habzó patak, vagy egy magasban növő tapló, vagy az a megfigyelés, hogy a kutyákat csak az ennivaló érdekli.

A kisbakancsos beavatás végén a pecsétgyűjtő füzetecskébe bekerültek a túrázóknak szánt pecsétek. A legtöbb pecsétet összegyűjtő gyerekek a program végén meglepetésben részesülnek. Egyet máris elárulunk: a borsai Medve panzió tulajdonosai ajánlottak fel egy hétvégét a legtöbb pecsétet összegyűjtő gyermek családjának.

A Kisbakancs túrákra minden olyan érdeklődőt szeretettel vár az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezete, aki szereti a kirándulást, a természetet, a társaságot és gyermekével is szívesen megosztja mindezt. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: